Fortommer til trolling

posted in: Uncategorized | 0

Mange dreggefiskere på Mjøsa har mistet ørretwobblerne sine på gjedder i sommermånedene. Enkelte kvier seg for å bruke favorittwobblerne i frykt for at gjedde skal klippe dem av. Noen ganger kan det være greit å ha en tynn fortom som backup mot gjedde.

Dam Effzett 7×7 wire er en veldig bra wire som egner seg til trollingwobblere som brukes til ørret. Wiren er meget myk, tynn og seig som juling. Siden den er så tynn og myk, dreper den ikke svømmebevegelsene på lette ørretwobblere. Man tenker ikke over at den er der når den kommer i vannet.

Wiren består av 7×7 ekstremt tynne tråder og kan derfor bøyes mye uten å få “kinks”. Hvis det dannes knekk på wiren, kan den bare masseres ut og bli rett igjen. Sammen med Owner komponenter og swivler, får man en veldig god og pålitelig wire for trollingfiske. Man kan bruke krympeslange over klemhylsene, for å få en helt strømlinjeformet løsning uten skarpe kanter.

Slike wire lager man enkelt selv. Det tar ikke lang tid å lage dem og man trenger ikke mye verktøy. Savage Gear sin tang er veldig god å bruke til dette arbeidet. Det er et skikkelig realt verktøy. Den klemmer perfekt rundt hylsa og gir et meget sexy resultat. Bildeserien viser macro foto av hylsene. Bildene er kraftig forstørret for å vise hvor godt feste det er mellom hylsa og wiren. Dette tåler juling. Det er ingen skarpe kanter når man har krympeslange over. Krympeslangen krympes over dampen fra en kjele.

På bildene er det brukt:
Gardner Covert Supa Shrink krympeslange
DAM Effzett 7×7 leader material
Owner Sinker Hook W Crane Swivel
Owner Crane Swivel
Prologic Savage Gear Finesse Double Barrel Crimps
Savage Gear Crimp and Cut Plier

Wiren er også meget godt egnet til å rigge store gummi shad til gjedde. Bildet av gjedda viser hvor lite synlig fortommen er når den kommer ut i naturen. Det er fortom både foran jigghodet og i riggen treblekroken er festet i. Wiren er så myk at den følger svømmebevegelsene i gummishaden. Wiren kan også fint brukes under vinterfiske med balansepilk og lett åbborfiske om sommeren.