1511933_10202094552779288_1033286155_oDet er gøy å lage wobblere selv. Nereid wobblere lages av abachi tre. Det er lett, men relativt hardt og tåler fisk.

Det er vanlig å bruke treverk i kroppen på håndlagde wobblere. Det finnes mange metoder å lage en wobblerkropp av tre, men metoden beskrevet her er en mulig måte å gjøre det på som har fungert bra. Kroppene blir symmetriske og relativt like fra gang til gang. Det er viktig at kniven er skikkelig skarp. Slip den ofte.

Første steg er å lage en mal. Jeg tegner malen i Adobe InDesign. Verktøyet “Pen Tool” som brukes til å tegne Bezièrkurver, er et av de sterkeste verktøyene i InDesign og Illustrator. Egentlig en matematisk måte å tegne buer og kurver på fra gammel fransk bilindustri, men egner seg godt til å tegne wobblere, sluker og knivskaft. Jeg har også tegnet wobblere i CAD programmer og 3D i SolidWorks. SolidWorks er også godt egnet til å 3D modellere sluker. Det beste på lang sikt er å tegne wobblermodellen i SolidWorks og kjøre ut 2D arbeidstegninger. SolidWorks filer kan også sendes direkte til CNC fresemaskiner. Det er imidlertid en tidkrevende prosess. InDesign er raskere og i mange tilfeller tilstrekkelig for hobbybruk.

Malen printer jeg ut på vanlig papir og limer papiret rett på et stykke abachi treverk.

Jeg sliper ned til omrisset med en båndsliper.

Deretter lager jeg et langsgående kutt på undersiden med baufil. Det er veldig viktig at dette blir perfekt snorrett og i senter av kroppen. Ståltråden som senere skal limes i kuttet, påvirker plassering av leppa, og hvis det blir skjevt går det til helv..

Deretter spikker jeg med en kniv. En god gammeldags spikkekniv med kort blad, 3-4mm tykt, og rundt skaft er best egnet. Rett skaft av Telemark- eller Agder kniv typen er best. Spikkekniven min har jeg laget av valbjørk med knivblad i Uddeholm stål smidd av Sverre Rødven. Jeg har også en spesiallaget kiridashi kniv i RWL34 stål til å gjøre helt rette kutt enkelte steder.

Så pusses kroppen til med 80-korns sandpapir.
Når kroppen begynner å se bra ut, brukes gradvis finere og finere sandpapir fra 240-400-600.

Bildeserien nedenfor viser en del av stegene i prosessen.