Omlakkerte sluker til langdistanse kasting

posted in: Uncategorized | 0


Jeg omlakkerte noen 100g Sølvkroken Jensen pilk sluker for kystfiske. Dette er de fargene jeg har fått mest på i sjøen igjennom flere tiår.
Slukene skal brukes i en rigg for ekstremt lange kast langsmed kysten.

Stanga er en Century Stealth 3.5lbs karpemeite stang og snella er Shimano Ultegra 5500 xtc. Ytterst er det 250m 0,24mm Sufix 832 braid og innerst ca 150m nylonsene. Med dette utstyret er det mulig å kaste 200meter med riktig teknikk og trening.

I stanga er det grafen, som er det sterkeste materialet mennesker har klart å fremstille. Vi snakker hexagon struktur på molekylnivå og Nobelpris. I riktige hender går det an å sette verdensrekord med denne stanga. Century stenger er velkjent blant konkurransekastere i Europa.

Det er plass til nesten en halv kilometer braid på spolen, og det blir dyrt å kjøpe braid på storspole. For å spare noen kroner er det derfor greit å fylle opp med nylon innerst. Man trenger egentlig ikke mer enn 250 meter braid ytterst. For å få nøyaktig 250meter braid på snella og nylon innerst på spolen, har jeg brukt en garnvinde (hespetre). Først har jeg sveivet på 250m Sufix 832 innerst på spolen og så fylt opp resten av spolen med en billigere nylon. Deretter har jeg tatt all lina av snella igjen, reversert retningen og sveivet den tilbake på snella. Da blir nylonlina innerst og braid ytterst, i perfekt mengde. Garnvinden er veldig praktisk for å holde kontroll på lina mens den er av spolen. Slikt arbeid bør forøvrig gjøres når man har god tid og koner, barn,katter og bikkjer er ute av huset. Hvis ikke kan det fort bli kaos og knuter på tråden. Men når jobben først er gjort, så blir det lettere neste gang. Etterhvert som braiden blir slitt, er det enkelt å skifte de ytterste 250m senere.